Wat is COACHING?

"Because being successful 

is not a coincidence" 

Marc Vanleeuwe

Heb je soms het gevoel dat het er in je leven niet helemaal aan toe gaat zoals je zou willen, dat je geleefd wordt, dat anderen het beter lijken te doen dan jij? Is je werk niet de droomjob die je zou willen? Slorpt je gezin je helemaal op of geraak je uitgeput omdat je iedereen wil helpen en jezelf daarbij vergeet? Misschien heb je wel alles om gelukkig te zijn, maar toch ben je het niet? Het overkomt ons allemaal wel eens, maar als dit van blijvende duur is, is er werk aan de winkel.

Waarover gaat life coaching?

Als mens sta je af en toe voor nieuwe uitdagingen, onaangename verrassingen, complexe situaties of zelfs crisissituaties. In de hedendaagse maatschappij wordt er veel belang gehecht aan status en succes. Meer en meer mensen raken hierdoor het noorden kwijt en weten niet meer welke richting ze met hun leven uit willen. Iedereen maakt wel eens een periode mee waarin moeilijke beslissingen nodig zijn, waarin een verdriet moet worden verwerkt of waarin alles lijkt vast te lopen. Een ontslag, een echtscheiding, een burn-out, … komt steeds meer voor. Dit zal de komende jaren alleen nog maar toenemen.

Net zoals een voetbalploeg veel beter presteert met de juiste coach en trainer, zo ook heeft ieder van ons de juiste persoon nodig die hem aanmoedigt, begrijpt en helpt. 

Een life coach of personal coach brengt helderheid en structuur in je situatie, leert je inzicht te verwerven en doelstellingen te bepalen en te bereiken. Hij inspireert en motiveert. Er wordt meer en meer beroep gedaan op life coaches. Mensen vinden gemakkelijk de weg naar een life coach en bovendien staat het hip om je te laten coachen. Een therapeut probeert je comfortabel en beter te laten voelen met je verleden. Bij coaching vertrekken we vanuit het ‘nu’ en werken we naar je toekomst toe. Een therapeut haalt je uit de put, een coach brengt je naar de top!

Welke resultaten mag je verwachten?

Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw situatie en wie je bent als persoon. Hierbij kan ik je zeker helpen:

 • keuzes maken die echt bij je passen

 • ontdekken wat je echt wilt

 • jezelf leren kennen en accepteren

 • nee leren zeggen

 • beter leren communiceren, zodat je boodschap overkomt zoals je het bedoelt

 • de spelregels van het leven leren kennen en gebruiken, zodat je je situatie kan veranderen

De gevolgen hiervan zijn nog mooier: 

 • je krijgt meer zelfvertrouwen en innerlijke rust

 • je slaapt beter en piekert minder

 • je leeft gezonder, omdat je minder negatieve energie opkropt

 • je voelt je beter in je vel, omdat je jezelf kent en aanvaardt

 • je ervaart meer controle over je situatie

 • je voelt meer vrijheid

 • je voelt je gelukkiger

Hoe ga ik te werk?

Ik ben ervan overtuigd dat er meer zit in jou! Samen gaan we op zoek naar wat je écht wil. En welke stappen je hiervoor moet zetten. 

Ik stel het graag voor als een puzzel. Jij hebt alle puzzelstukjes, die je op tafel legt en ik help je er structuur in te brengen. Zo leggen we samen de puzzel van jouw leven. 

Ik verwacht van jou dat je open en eerlijk bent en dat je bereid bent om te willen veranderen wat niet goed voelt. Als jij bereid bent om tijd, geld en energie te investeren in jezelf, dan beloof ik dat ik het beste in jou naar boven haal. Jij mag van mij verwachten dat alles wat je mij vertelt, tussen ons blijft en dat ik in jou zal geloven. Wat telt, is dat je vooruitgaat en uit de vicieuze cirkel stapt. We streven naar een blijvende verandering, geen korte termijn lapmiddelen.

Als dit bij je past en je bent er klaar voor, dan maak je best een afspraak voor een eerste kennismakingsgesprek. Tijdens het gesprek geef ik je inzicht in je situatie op een visuele manier. Je gaat naar huis met tips en inzichten en een tastbaar document. Dit gesprek gaat door bij mij thuis, duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en kost 100 EUR (excl. BTW) of 121 EUR (incl. BTW). Hierin leren we elkaar beter kennen en als het klikt, bespreken we de volgende stappen.

Coach jezelf!

Als personal coaching een stapje te ver is voor jou, maar je wil wel graag iets veranderen, dan is een online programma ideaal. Op Will.be vind je online programma's waarmee je zelf aan de slag kan: in alle discretie, waar en wanneer je maar wil, op je eigen tempo. Door tal van video’s, oefeningen en praktische tips leer je obstakels wegwerken die jouw geluk en succes in de weg staan. Zo kan je jezelf coachen naar succes op je werk, geluk in je leven, een gezonde levensstijl en een positieve mindset. 

Het programma "Opkomen voor jezelf" heb ik gemaakt op basis van mijn eigen ervaringen en die van mijn klanten. Als je deze promocode gebruikt, krijg je 10% korting: PATSY247.

THE MEANING OF LIFE

IS TO FIND YOUR GIFT.

THE PURPOSE OF LIFE

IS TO USE IT.

© 2018 by Human Excellence - Patsy Vanleeuwe | Leuven, België | +32 (0)476 522 930

Alle rechten voorbehouden.

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black LinkedIn Icon
 • Black Vimeo Icon